Twee Limburgse agenten aangehouden

Vandaag zijn twee politieagenten in Limburg aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtsmisbruik. Het gaat om een 50-jarige man en een 25-jarige vrouw. Tijdens het onderzoek naar de moord op Sven Prins rees de verdenking dat de twee agenten informatie lekten. Dat leidde tot hun aanhouding.

De twee agenten zijn inmiddels buiten functie gesteld. Beiden is de toegang tot de politiesystemen en politiegebouwen ontzegd. De politie heeft opdracht gegeven voor een intern disciplinair onderzoek. Mogelijk zijn er ook nog andere rechercheonderzoeken in het geding.

De man werkt bij het basisteam Westelijke Mijnstreek. De vrouw is werkzaam bij het basisteam Heerlen.

Vier andere verdachten

Naast de twee agenten zijn er vier mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Het gaat hier om een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, en drie mannen uit Heerlen, respectievelijk 34, 35 en 46 jaar oud.

Eerder vandaag maakte de politie bekend dat er ook vier verdachten zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Sven Prins – de zaak waarin de twee agenten informatie zouden hebben gelekt.