Twee NL-ers op Sardinië met 11 kilo coke

De Italiaanse politie heeft op Sardinië twee Nederlanders uit Emmen opgepakt bij wie 11 kilo cocaïne werd gevonden in een BMW. Het gaat om de 29-jarige Silvano F. (foto links) en de 27-jarige Stefan L. De twee werden opgemerkt door de politie omdat ze zich nogal verdacht en nerveus gedroegen. 

De twee reden doelloos rondjes in twee auto’s in Carbonia, een stad in het uiterste zuid-westen van Sardinië. Een auto had een Nederlandse kenteken, de andere had Duitse nummerplaten. Op het moment dat de twee bestuurders stil stonden en een meningsverschil hadden, besloten Italiaanse agenten een kijkje te nemen.

Afstandsbediening

Volgens de twee Nederlanders waren ze de weg kwijtgeraakt, omdat het navigatiesysteem niet goed functioneerde. De twee waren echter zichtbaar nerveus. Bovendien vonden de agenten het opvallend dat Silvano F., oorspronkelijk van Italiaanse komaf, de Italiaanse taal niet sprak. Aanvankelijk werd niets gevonden, maar omdat de politie er bij toeval achter kwam dat de sleutels met afstandsbediening van de Golf van Stefan L. (foto rechts) een vreemd geluid produceerde in de BMW, besloten de agenten de auto’s in een werkplaats van de politie nader te inspecteren.

Verborgen compartiment

Daar bleek dat in de wielkast van de BMW aan de bestuurderskant een verborgen compartiment was gemaakt. In de ruimte werd tien pakketten cocaïne aangetroffen, totaal bijna elf kilo (zie foto onder). L. en F. werden daarop gearresteerd. De drugs en de auto’s, plus 1900 euro die de twee bij zich hadden, werden in beslag genomen.