Verdachten wapenvondst Nieuwegein in beeld (VIDEO)

De politie heeft dinsdagavond beelden verspreid van één van de grootste wapenvondsten ooit in Nederland, afgelopen juli in een opslagruimte in Nieuwegein. Daar lagen 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en flink wat munitie.

Voorbereiding

De politie deed de wapenvondst tijdens een onderzoek naar een groep verdachten die zich bezig lijkt te houden met de voorbereiding van ernstige misdrijven, zoals liquidaties. De politie geeft al een paar jaar prioriteit aan handel in vuurwapens en gestolen auto’s die worden gebruikt bij onderwereldmoorden.

Bewakingscamera’s

Eén van de verdachten die is aangehouden huurde bij een opslagbedrijf in Nieuwegein twee boxen. Omdat de politie vermoedde dat hier wapens werden opgeslagen deden ze daar halverwege juli een inval. Diezelfde zijn dag op verschillende plekken in Nederland in totaal acht verdachten aangehouden. De eigenaar van het opslagbedrijf in Nieuwegein heeft niets met de inhoud van hun verhuurde boxen te maken. Het bedrijf heeft bewakingscamera’s hangen en stelt meteen na de inval de beelden beschikbaar. Daarop is te zien wie er bij de boxen met wapens zijn geweest.

RS6

Op dezelfde dag dat de wapens in Nieuwegein zijn gevonden, deed de politie ook invallen in Maurik, een dorp in de Betuwe. In een garagebox aan de Uiverstraat wordt een gestolen Audi S5 in beslag genomen. In een garage 100 meter verderop, in een straat vlakbij, vond de politie een Audi RS6. In de periode tussen 18 mei en 15 juli blijken er regelmatig personen bij deze garagebox te zijn geweest. Zie meer bij Opsporing Verzocht.

https://youtu.be/TpDvawaEpnM