Verdachte No Surrender-ontvoering Breda vast

Een 26-jarige Hagenaar heeft zich woensdagmorgen bij de recherche in Breda gemeld omdat hij zich had herkend op bewakingsbeelden die dinsdagavond zijn uitgezonden bij Opsporing Verzocht. Daarin is een ontvoering te zien op woensdag 21 september 2016.

Herkend

De 26-jarige Hagenaar is een bekende van de politie, mede vanwege zijn lidmaatschap van No Surrender. Hij gaf zich telefonisch aan bij de politie. Hij had zich zelf als een van de ‘daders‘ herkend en wil daarover een verklaring af leggen. Hij heeft zich vanmorgen bij de recherche in Breda gemeld en is met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld.

Geschopt

Een 36-jarige Bredanaar en tevens een kaderlid van No Surrender werd op de Meubelboulevard in Breda door vier mannen mishandeld en in zijn eigen auto ontvoerd. Het incident vond plaats op de Kruisweide voor een winkel van IKEA. Een (toenmalig) kaderlid van motorclub No Surrender werd, terwijl hij op de grond lag, door vier mannen geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar zijn eigen auto geleid en meegenomen. De vechtpartij en ontvoering werd vastgelegd met bewakingscamera’s. Ondanks dat het slachtoffer zich heeft verzet, liep hij verschillende verwondingen in zijn gezicht op.

Ondanks het feit dat hij mishandeld was en dat het vermoeden bestond dat zijn vrijheid voor langere tijd ontnomen, was weigerde hij alle medewerking. Hij wilde geen openheid van zaken geven en deed geen aangifte.