Verdachte Twentekanaal-moord opnieuw vrij

De rechtbank in Almelo heeft voor de tweede keer David de B. (42) op vrije voeten gesteld. Hij zat al twee keer een periode in voorlopige hechtenis voor de moord op Lorenzo Hardy (foto) uit Almere die vorig jaar in het Twentekanaal bij Markelo is gevonden. Dat meldt TC/Tubantia.

Geholpen

De B. heeft bekend dat hij heeft geholpen het lijk van de doodgeschoten Hardy in plastic te verpakken en in het kanaal te dumpen. Tijdens een pro forma-zitting stelde De B. dat hij dit allemaal deed onder bedreiging van de moordenaar van Hardy, wiens naam hij niet wil uitspreken.

Stress

De B.’ zou momenteel lijden aan een posttraumatische stress stoornis. Tijdens de zitting barstte hij regelmatig in tranen uit. Hij vertelde dat zijn zijn eigen bedrijf verloren is gegaan, zijn carriere in het amateurvoetbal ten einde is en zijn vriendin zwanger.

Bedreigd

Volgens hem is hij in de nacht van de moord, op 16 december 2014, door Hardy bedreigd en heeft Hardy zelfs drie keer op hem geschoten. Doordat het pistool weigerde overleefde hij. Vervolgens werd Hardy zelf doodgeschoten. Dat zou dan mogelijk zijn gebeurd door een 55-jarige verdachte uit Neede die nu nog vast zit.

Eens

Nadat de rechtbank eerder De B. tegen de wens van het Openbaar Ministerie in hechtenis plaatste had de rechtbank dinsdag aan slechts een half uurtje beraad voldoende om De B. in vrijheid te stellen. Zijn advocaat had eerder onderbouwd dat het naar zijn mening niet zijn cliënt was geweest die Hardy had doodgeschoten. De volgende zitting is op 9 juni. Tot die tijd volgt er nog meer forensisch onderzoek naar het gebeuren.

Eerdere berichten:

Bizarre wending hechtenis kanaal-moord

Verdachte kanaal-moord op vrije voeten

Doorbraak in Zaak-Twentekanaal