Voortvluchtige liquidatieverdachte weer in NL

De voortvluchtige verdachte van de liquidatiepoging op Wout S. in De Meern, Henry Jacobs, is naar alle waarschijnlijkheid in Nederland. Met de vermoedelijke schutter uit Vleuten die al opgepakt is, is hij na de schietpartij naar het Franse Lille gevlucht, maar de politie laat dinsdagavond in Opsporing Verzocht weten het vermoeden te hebben dat Jacobs weer in Nederland is.

(beeld: Opsporing Verzocht)

Het slachtoffer werd eind juni vlakbij zijn woning in De Meern onder vuur genomen. Er werden meer dan tien kogels op hem afgevuurd en is een paar keer in zijn bovenlichaam geraakt. Hij overleefde de liquidatiepoging door op zijn schutter in te rijden. Volgens de politie gaat het met het slachtoffer twee maanden na de inslag op gezondheidsgebied nog altijd niet goed.

Lille

Bij de liquidatiepoging raakte de schutter zwaargewond. Hij wist te ontsnappen door in een BMW te springen die door een tweede persoon werd bestuurd. De gewonde schutter werd naar Frankrijk gereden en daar afgeleverd bij een ziekenhuis in Lille. Het gaat om een 49-jarige man uit Vleuten. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar is hij een paar dagen na de schietpartij aangehouden.

De ‘Bolle’

Het vermoeden dat de politie heeft is dat Henry Jacobs, alias de ‘Bolle’, de bestuurder was van de vluchtauto. Jacobs is sinds eind juni spoorloos verdwenen. Onderzoekers hebben aanwijzingen dat hij zich op dit moment weer in Nederland bevindt

Anonieme brief

Na de aanslag heeft de politie een anonieme brief ontvangen met daarin veel informatie over de zaak. Het onderzoeksteam hoopt dat de schrijver van de brief zich nog meldt.

Wout S. heeft banden met de onderwereld maar de precieze aanleiding van de poging op zijn leven is nog onbekend.

{youtube}vsu8PGwmHCU{/youtube}