Weer arrestatie in onderzoek 8 ton coke

De nationale recherche heeft opnieuw iemand aangehouden in het onderzoek naar de 8 ton cocaïne die in de haven van Antwerpen werd onderschept op maandag 8 oktober. Het gaat om een 51-jarige man uit Rotterdam. Er zitten naast deze nieuwe verdachte nog zeven anderen vast in deze zaak. De cocaïne, afkomstig uit Ecuador met Nederland als bestemming, zat verstop in een lading bananen en was de op een na grootste drugsvangst ooit in Europa.

Voor zover bekend is de onderschepping van de 8 ton cocaïne de op een na grootste drugsvangst ooit in Europa. De coke heeft een handelswaarde van ongeveer 280 miljoen euro en een straatwaarde van ongeveer een half miljard euro.

Het drugstransport is maandag 8 oktober in de haven van Antwerpen aangekomen aan boord van een vrachtschip uit Ecuador. De douane was op de hoogte van de komst van de lading. Zij hadden informatie gevonden bij een huiszoeking bij een corrupte douanier, die eerder is aangehouden in verband met een andere zaak. De coke zat verborgen in een lading bananen. Bij een controle van de container bleek dat onder de bananen rechthoekige pakketten cocaïne lagen. De Belgische douane telde 6985 pakketten cocaïne met een totaalgewicht van 8032 kilo.

De container met fruit, die was bestemd voor een bedrijf in Zoetermeer, werd dinsdag 9 oktober aan het einde van de middag afgeleverd op het industrieterrein Spaanse Polder in Rotterdam. Het transport was gevolgd door de politie. Dat leidde toen al tot een aantal arrestaties. 

Er zitten nu acht mensen vast in deze zaak.

Lees ook:

Recordvangst: 8 ton coke in haven Antwerpen