Lijk gevonden in onderzoek Wiels

In het politieonderzoek op Curaçao naar de moord op politicus Helmin Wiels (foto) is het lichaam gevonden van een man die een belangrijke getuige had kunnen zijn. Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen dichtbij het onderzoek. Het lichaam was in stukken gesneden. Mogelijk huurde dit slachtoffer de vluchtauto die de moordenaar van Wiels huurde. Het zou gaan om de Curaçaonaar Raul Martinez, die tevens in Nederland woonde.

Het stoffelijk overschot is deze week gevonden op een afgelegen kiezelstrand aan de noordkant van het eiland. Het lichaam was ontdaan van hoofd, armen en benen. 

Helmin Wiels werd op 5 mei geliquideerd op een strand in de buurt van een eettentje. De dader ontkwam in een gehuurde auto, die later werd teruggevonden.

Volgens De Telegraaf heeft het rechercheteam zicht op een mogelijke hoofdverdachte, maar die is nog wel spoorloos. Zijn huis is onderzocht. Het politieteam was tot de vondst van het lichaam op zoek naar de man die de auto huurde.

Volgens het OM op Curaçao is de identiteit van het slachtoffer nog niet definitief bevestigd. Experts van het Nederlands Forensisch Instituut moeten nog dna-onderzoek doen. Maar bronnen van De Telegraaf stellen dat de familie van de dode al in kennis is gesteld.

Het moordonderzoek zou zich richten personen die wisten dat Wiels zich op de fatale dag naar het strand zou gaan. De vriendin van Helmin Wiels, Betty da Fonte, heeft verklaard dat de vermoorde politicus ’s middags door een partijgenoot was gevraagd naar het strand te komen. Volgens haar werd de Curaçaose politicus al weken niet meer werd bewaakt.