‘Wolf of Damrak’ vast voor drugshandel (VIDEO)

De Nederlandse Jordan Belfort werd hij genoemd, beurshandelaar Florian van L. Nu zit hij vast op verdenking van grootschalige cocaine-handel. In totaal zou het gaan om een gigantische hoeveelheid van 5000 kilo coke. Video na de break.

Dit voorjaar werd Florian van L. aangehouden, meldt De Telegraaf. In de jaren negentig verdiende hij een fortuin op de beurs met handel in aandelen.

 

Wolf of Wall Street

Van L. liet het breed hangen. Feestjes met privé-vliegtuigen vol met exotische ‘danseressen’, ontelbare aantallen champagne flessen werden ontkurkt als er weer eens een goede deal was gemaakt. En net als Leonardo di Caprio in de film ‘Wolf of Wall Street’ , reed Van L. in een Lamborghini Countach. Bij het verschijnen van de film in Nederland, ging zakenzender RTL-Z dan ook zijn licht opsteken bij Florian van L. om te horen hoe het de vaderlandse Jordan Belfort was vergaan.

Ananas

Inmiddels zit Van L. in een cel te wachten op zijn proces. De belangrijkste verdenking is een partij van 1100 kilo die in december 2015 werd onderschept in het Brabantse Raamsdonkveer, tussen een lading ananassap.

Ook Van L.’s zakenpartner Thomas K. uit Spakenburg zit vast als verdachte in de smokkel van Zuid-Amerikaanse cocaïne, verstopt in vruchten en vruchtensappen, via de Antwerpse haven.

Ontkenning

K’s advocaat Brian de Pree zegt dat zijn cliënt onschuldig is en alle betrokkenheid bij de drugssmokkel ontkent, en dat ook gedetailleerd heeft onderbouwd bij Justitie. Tegen de Telegraaf zegt de advocaat: ‘Zijn verklaringen kunnen net zo goed kloppen als de belastende versie van het OM. Saillant is dat mijn cliënt al 1,5 maand voor zijn arrestatie wist dat hij verdachte was in het onderzoek. Toch nam hij niet de benen en ging hij zich ook niet anders gedragen.”

Zie ook:

1100 kilo coke tussen lading ananassap