1 jaar cel geëist tegen zoon Henk Kuipers

Het Openbaar Ministerie heeft 1 jaar cel (waarvan 8 maanden voorwaardelijk) geëist tegen Alec, de zoon van Henk Kuipers, voormalig voorman van No Surrender. Kuipers jr. wordt verdacht van 2 gewelddadige ontvoeringen in Emmen. Hij werd daarvoor begin november 2017 aangehouden.

De officier van justitie gebruikte grote woorden dinsdag bij het formuleren van de strafeis, zo meldt RTV Drenthe. Hij sprak over ‘Italiaanse praktijken in Emmen’, refererend aan de maffia. ‘Het was onrustig in Emmen in 2017. (…) Een van de slachtoffers verklaarde dat het leek of de mannen dachten dat ze drugsbaron Pablo Escobar waren.’ Volgens het OM was er sprake van ontvoeringen en mishandelingen met voorbedachte rade. Van het ene slachtoffer moesten de verdachten nog geld krijgen, naar aanleiding van een drugsdeal, vermoedt de officier.

Medeverdachte

Naast Kuipers jr. is er ook nog een 21-jarige medeverdachte. Hij kreeg dezelfde strafeis te horen. Kuipers en de medeverdachte ontkennen de ontvoeringen en ook dat ze iets met drugs te maken hebben gehad. Beiden kwamen na 4 maanden voorarrest op vrije voeten. Omdat ze hun leven zouden hebben gebeterd, hoeven ze van het OM niet weer de cel in en is het grote deel van de geëiste straf voorwaardelijk.