120 uur taakstraf en voorwaardelijke celstraf geëist tegen Lil’ Kleine

Het Openbaar Ministerie heeft 120 uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf geëist tegen rapper Lil’ Kleine (27). Hij zou op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een man hebben mishandeld in Club Olivia op het Rembrandtplein in Amsterdam. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen geschopt en geslagen.

Vriendin aangestoten

Het slachtoffer zou in de drukte per ongeluk de vriendin van Lil’ Kleine, Jaimie Vaes, hebben aangestoten, waarna de rapper agressief reageerde. Toen het slachtoffer een half uur later met een vriend de club wilde verlaten, werd hij volgens het OM aangewezen door de rapper en mishandeld door twee medeverdachten uit Boxtel: Peter S. (49) en Arnold H. (51).

Camerabeelden

Het mishandelde slachtoffer werd volgens het OM door de mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht geslagen. Toen het slachtoffer na een duw op de grond lag, volgden nog meer schoppen. Lil’ Kleine ontkent de beschuldiging dat hij deelnam aan het geweld, maar op camerabeelden zou te zien zijn dat hij een trap uitdeelt aan het slachtoffer.

Slachtofferverklaring

In een verklaring schreef het slachtoffer dat hij na de mishandeling verschillende bloeduitstortingen en psychische klachten had. ‘Ik werd aangewezen, toegetakeld en weggejaagd of het dagelijkse kost voor ze was.’

Medeverdachten

Naast de 120 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf tegen Lil’ Kleine eist het OM tegen medeverdachte Arnold H. 150 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijk. Tegen Peter S. eist het OM twee weken cel en 120 uur taakstraf.

Ondernemer en bokser Peter S. haalde in 2012 het nieuws toen kickbokser Badr Hari in zijn gehuurde skybox in de toenmalige Amsterdam ArenA ondernemer Koen Everink zwaar mishandelde.

De rechtbank doet op 11 februari uitspraak.