14 arrestaties na internationale drugsactie

Tijdens een internationale drugsactie, door opsporingsdiensten van Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland, zijn er tussen donderdag 24 en zondag 27 januari in Nederland veertien mensen aangehouden. Er werd in steden als Rotterdam, Breda, Maastricht en Tilburg gecontroleerd op drugshandel en drugstoerisme.

In de eenheid Rotterdam concentreerden de controles zich op enkele snelwegen en in het centrum van deze stad. In totaal werd daar €3720,- aan boetes geïnd. 12 personen werden aangehouden voor onder meer het bezit van soft- en harddrugs, het bezit van een pistool en pepperspray. Een man stond gesignaleerd voor Spanje.

De actie in Maastricht concentreerde zich op en rondom het NS station in Maastricht. Bij een controle werd door een drugsdealer een onopvallende politieauto geramd toen hij zich hieraan wilde onttrekken. De verdachte had aan 2 Belgen een gebruikershoeveelheid cocaïne verkocht. Bij de achtervolging die vervolgens ontstond werd door hem nog een tweede politieauto beschadigd. Hij kon worden aangehouden voor poging zware mishandeling en het dealen in harddrugs en is ingesloten.

In Roosendaal en Bergen op Zoom werden controles uitgevoerd op de A-17, de A-58 en de grensovergangen met België. Een man uit Roosendaal werd aangehouden. Hij was in het bezit van wiet en coke. Zijn auto, de drugs en de 950 euro die hij in zijn bezit had, werden in beslag genomen.

In België werden 984 voertuigen gecontroleerd. 50 personen bleken in het bezit van drugs. In totaal werd 34 kilo marihuana, 123 gram heroïne en 3 wapens in beslag genomen. Ook trof de politie ruim €87.000,- aan verdacht geld aan.