14 jaar cel voor moord op Miriam Sharon

De rechtbank heeft Daniël E. (53) veroordeeld tot 14 jaar cel voor de moord op Miriam Sharon (foto) in 1990. De rechter acht bewezen dat E. het slachtoffer in haar woning aan de Regentesselaan in Den Haag met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht. Het Openbaar Ministerie had onlangs 16 jaar cel geëist. 

Israëliër E. werd vorig jaar aangehouden na een dna-match. Dat gebeurde nadat een cold case-team het onderzoek had heropend naar de moord, omdat inmiddels van nieuwe dna-technieken gebruik gemaakt kon worden. Zo kon dna worden verkregen van een sigarettenpeuk en een nagelschaartje, die op de plaats delict werden gevonden. Een vergelijking in de dna-database leverde een match op met E.

Keel doorgesneden

De in Israël geboren Sharon was 36 jaar toen ze op 8 oktober 1990 werd vermoord. Ze was met een mes in haar hals gestoken en haar keel was doorgesneden. Het 7-jarige dochtertje van Sharon lag te slapen toen haar moeder werd vermoord. Daniël E., die eerder was veroordeeld voor onder andere afpersing en drugshandel, heeft altijd ontkend. Het motief van de moord is daardoor ook onbekend gebleven. Het gerucht ging dat Miriam Sharon een partij drugs achterover zou hebben gedrukt.