15.000 euro voor gouden tip liquidatie

Justitie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader van de vermoedelijke liquidatie op Tommie van der Burg (foto), die in de nacht van 12 op 13 april van het afgelopen jaar werd doodgeschoten in Eindhoven. De politie denkt dat de avond voor de moord al is geprobeerd Van der Burg te vermoorden, of dat de daders een verkenningsrit hebben gemaakt.

Dat blijkt uit bewakingsbeelden die maandag op Omroep Brabant vertoond zullen worden, en dinsdag in Opsporing Verzocht. Op de beelden is een donkerkleurige auto te zien, die schuin tegenover het hotel aan de Aalsterweg parkeert. Daar verbleef Van der Burg. De politie denkt dus dat de auto mogelijk van de daders is, maar het kan ook een belangrijke getuige zijn.

Tip vanuit café

Daarnaast vermoedt de politie dat de daders hebben doorgegeven dan Van der Burg op weg was naar het hotel. Het slachtoffer verbleef die avond in café ’t Borreluur, en de politie wil graag met mensen spreken die die avond in dat café waren. Mogelijk hebben zij iets gezien of gehoord dat er op wijst dat iemand Van der Burg heeft weggetipt.

Van der Burg was een bekende van de politie. Hij werd ervan verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij in Heesch en zat in de xtc-handel. Hij werd eerder veroordeeld voor verboden wapenbezit. De politie sluit ook niet uit dat de moord in relationele sfeer is gepleegd.