15.000 euro voor gouden tip liquidatie

Het Openbaar Ministerie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader van de liquidatie op de 24-jarige Amsterdammer Jeffrey Tijmersma. De man werd op 1 oktober 2012 zwaargewond gevonden op een weggetje naast het AMC in Amsterdam.

Tijmersma werd vorig jaar rond 23 uur met meerdere schotwonden gevonden. Hij leefde nog wel, maar was niet meer aanspreekbaar. De hulpdiensten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

Opgehaald door auto?

Vlak voor Tijmersma werd gevonden, was hij uit de metro gestapt op station Holendrecht in Amsterdam-Zuidoost. Hij had zojuist via zijn telefoon een afspraak met iemand gemaakt.

De politie denkt dat Tijmersma door een auto of scooter is opgepikt, omdat een medewerker van het AMC zeven minuten nadat het slachtoffer het station heeft verlaten, schoten hoort. De plaats waar Tijmersma is doodgeschoten, is lopend nauwelijks te overbruggen in zeven minuten.

Criminele contacten

De politie vroeg dinsdagavond aandacht  voor de zaak in Opsporing Verzocht. Dat heeft twee tips opgeleverd. Het is niet duidelijk hoe bruikbaar de tips zijn.

De politie vroeg in het tv-programma voornamelijk naar informatie over mogelijke criminele contacten van Tijmersma, omdat in dezelfde periode enkele criminelen zijn geliquideerd in Amsterdam-Zuidoost.

Quincy Soetosenojo

Tijmersma was een bekende politie, voornamelijk vanwege inbraken. Hij had volgens zijn familie ook verkeerde vrienden. Desondanks is hij nooit in verband gebracht met zware criminaliteit. De politie houdt er echter rekening mee dat hij toch in grotere criminaliteit verzeild is geraakt vanwege de manier waarop hij is omgebracht.

De man was op de uitvaart van Quincy Soetosenojo, die in augustus 2012 werd doodgeschoten in Amsterdam. Soetosenojo was lid van Satudarah en de oprichter van de oprichter van de Amsterdamse afdeling van de straatbende Crips. De politie ziet geen aanleiding om de moorden met elkaar in verband te brengen.

Lees ook:

Vrienden vinden huls op plaats schietpartij

Slachtoffer schietpartij gefilmd voor dood

Bekijk hieronder het item van Opsporing Verzocht:

{youtube}z4efK8U0C1s{/youtube}