15.000 liter chemicaliën in Brabantse loods, politie vermoedt cocaïnewasserij

15.000 liter chemicaliën in Brabantse loods, politie vermoedt cocaïnewasserij

Tijdens een bestuurlijke controle in een loods aan de Kraaijenbergsestraat in Ulvenhout (bij Breda) is donderdagmiddag een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. In totaal gaat het om zeker 15.000 liter. De politie vermoedt dat het gaat om stoffen die gebruikt worden bij een cocaïnewasserij. Er is niemand aangehouden.

(Beeld uit archief)

De politie kreeg via Meld Misdaad Anoniem recent een melding dat rond een loods in Ulvenhout een zoetige chemische geur zou hangen. Daarom werd besloten om samen met medewerkers van de gemeente Breda een bestuurlijke controle in te stellen. In de loods zijn onder meer vijftien IBC 1.000-liter vaten aangetroffen met chemicaliën.

LFO

Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse gekomen om een nader onderzoek in te stellen. De politie meldt dat het vermoedelijk gaat het om materialen die gebruikt worden bij een cocaïnewasserij. In zo’n wasserij kan cocaïne worden teruggewonnen uit materiaal waar cocaïne in is verwerkt, zoals kleding of shampoo.