’15 liquidaties: een broodje aap-verhaal’

Het bericht over betrokkenheid bij 15 liquidaties van de criminele organisatie waar Emiel B. en Emile de B. toe zouden behoren is ‘één groot broodje aap-verhaal’. Dat zegt de advocaat van Emile de B. tegen Crimesite.

Geen letter

De verdenking over de 15 liquidaties staat in het persbericht over de zaak die de Spaanse Guardia Civil heeft laten uitgaan. Volgens advocaat Michel van Stratum komt die informatie uit Spanje. Van Stratum:

In het Nederlandse dossier dat ik tot nu toe heb ontvangen staat geen letter over liquidaties. Mijn client en ook Emiel B. worden er ook niet van verdacht. B. is er in Spanje niet voor aangehouden en er ook niet voor overgeleverd.

Motorclubs

Er is noch bij Emile de B. noch in zijn directe omgeving een vuurwapen aangetroffen. Van Stratum:

In Nederlandse moordonderzoeken zijn voor zover ik weet B. of Emile de B. geen verdachte. Als ook maar enige bevestiging door het tactisch team over betrokkenheid bij liquidaties zou zijn gekregen, was het onderzoek al eerder stukgemaakt en tot aanhouding overgegaan, zo zou je mogen verwachten.

Beide verdachten zijn woonwagenbewoners uit Den Haag. Emiel B. was een leidende figuur bij de motorclub Trailer Trash. Ze zijn beide verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Maar volgens Van Stratum stoelt de gestelde betrokkenheid bij de internationale organisatie van Robert Dawes vooral op ‘zachte criminele informatie’. Emiel B. zou onder meer cocaïne vanuit de Spaanse havenstad Algericas naar Nederland hebben laten vervoeren.

Van Stratum zegt de beweerde betrokkenheid van MC Satudarah nog niet in harde opsporingsinformatie bevestigd te hebben gezien in de stukken.

Zie de eerdere berichten over de zaak:

Connectie met Gwenette in mega-onderzoek (UPDATE)

Spanje pakt belangrijke Nederlandse verdachte (VIDEO)