18 en 17 jaar cel voor ‘kille afrekening’ in Rotterdam-IJsselmonde

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag Michelangelo B. (21) en Anderson B. (21) veroordeeld tot 18 en 17 jaar cel voor de liquidatie van Merwin “Junny” Frans (30) in Rotterdam-IJsselmonde. Het slachtoffer werd op 29 mei 2020 doodgeschoten bij zijn woning aan de Bramentuin. De eisen tegen schutter Michelangelo B. en chauffeur Anderson B. waren 20 en 14 jaar. Dat schrijft RTV Rijnmond.

‘Een kille afrekening’, noemt de rechter de liquidatie. De verdachten uit Dordrecht en Cappele aan den IJssel hadden in hun auto zitten wachten op Junny Frans. De Rotterdamse Curaçaoënaar werd door meerdere kogels geraakt, onder meer van dichtbij door het hoofd. Frans werd direct door zijn zus en moeder gevonden terwijl hij in een plas bloed lag.

De verdachten hebben hun betrokkenheid bij de liquidatie ontkend. Zij zeggen alleen de vluchtauto van de daadwerkelijke schutters te hebben bestuurd. De rechter noemt dit scenario niet aannemelijk. In de auto is een handschoen met dna-sporen van Michelangelo B. gevonden.