18 en 22 jaar cel voor liquidatie Breda

De rechtbank in Breda heeft vrijdag drie mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 en 22 jaar voor de liquidatie van Peter van der Linde op 6 januari 2017 in Breda. Volgens de rechter bedacht het drietal gezamenlijk een plan om hem te vermoorden.

Gelokt

De mannen lokten Van der Linde op de bewuste avond naar Café ’t Hoekske in Breda. Toen hij buiten stond te wachten, werd hij met tientallen kogels doodgeschoten. De verdachten sloegen op de vlucht in een gestolen auto die later uitgebrand werd aangetroffen in de Belgische plaats Essen, vlak over de grens. In maart 2017 werd de 43-jarige Corné R. uit Sprundel opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Hij bekende in november 2018 de schutter te zijn geweest. De rechter veroordeelde hem vrijdag tot 22 jaar cel.

Opnieuw opgepakt

De 42-jarige Piet S. uit Sint Willebrord werd veroordeeld tot 18 jaar cel. Hij werd in mei 2017 opgepakt als verdachte bij de afrekening, maar werd alweer snel vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. Na de vondst van nieuw bewijs werd S. in april 2018 opnieuw opgepakt. S. maakte samen met Van der Linde deel uit van de vriendenkring van Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender. S. zou schulden hebben gehad bij Otto en Van der Linde.

De 35-jarige David J. uit Etten-Leur krijgt ook 18 jaar celstraf. Hij werd in mei 2018 aangehouden bij een grote undercoveroperatie van de politie, waarbij hij bekende betrokken te zijn geweest bij de moord en het plan uit de doeken deed.