Schutter die Peter van der Linde in Breda doodschoot bekent schuld

Verdachte Corné R. uit Sprundel heeft maandag bij de rechtbank in Breda schuld bekend voor het doodschieten van Peter van der Linde (60) bij een café in Breda op 6 januari 2017. Hij verklaarde net als ruim een jaar geleden dat hij niet in opdracht handelde van medeverdachte Piet S., zoals het Openbaar Ministerie denkt.

‘Ruzie om klokjes’

R. verklaarde in november 2018 al dat hij alleen had gehandeld. Hij zou Van der Linde hebben vermoord vanwege een ruzie over ‘klokjes’ (horloges). Volgens R. had hij de horloges aan Van der Linde gegeven om te verkopen en zou hij daar 50.000 euro voor krijgen. Toen het slachtoffer hem zei dat hij niks kreeg, schoot hij Van der Linde met zeker veertien kogels dood, aldus R.

Klaas Otto

Bredanaar Peter van der Linde was een bekende in het criminele milieu en een vriend van Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender. Die heeft vorig jaar ook verklaard over de moord. Otto werd tevens genoemd als opdrachtgever, maar dat is nooit gebleken.

Feest

Van der Linde was naar een feest geweest van zijn vriend Piet S. bij café ’t Hoekske toen hij op straat werd geliquideerd. Naast Corné R. staan maandag ook Piet S. uit Etten-Leur en David J. uit Sint Willebrord terecht in de strafzaak. Dinsdag maakt het OM de strafeis bekend die tegen Corné R. wordt geëist.