Van 18 jaar tot vrijspraak huurmoord Pistone

In het hoger beroep tegen de vier verdachten van de huurmoord op drugscrimineel Ernesto Pistone (foto) zijn twee mannen en een vrouw tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Een andere verdachte, Fatih M. werd vrijgesproken. Hij was door de rechtbank nog veroordeeld tot achttien jaar cel. 

Toos van V., de vriendin van Pistone, werd veroordeeld tot achttien jaar cel. Dat was net zoveel als ze van de rechtbank had gekregen. Van V., die twee kleine kinderen heeft van Pistone, wordt beschouwd als de opdrachtgever van de moord. Zij zou voor Pistone een levensverzekering hebben afgesloten bij Dela van 250.000 euro, zonder dat haar partner daar iets van wist. Ze had daarvoor de handtekening van Pistone vervalst.

Minnaar

De minnaar van Toos van V., Jeffrey E. uit Almelo, kreeg van het hof zestien jaar cel. Dat is twee jaar minder dan de rechtbank hem gaf. E. heeft de Turkse huurmoordenaar Serdar A. geregeld. Die kreeg als schutter ook achttien jaar van het hof. De rechtbank had Serdar A. veroordeeld tot negentien jaar.

Met uitzondering van het vonnis tegen Toos van V. vallen de uitspraken van het hof voor de anderen dus lager uit. Geen van de verdachten was aanwezig bij de uitspraak.

Pistone werd op 27 februari 2014 met een semi-automatisch wapen neergeschoten voor zijn huis toen hij net tien dagen vrij was uit de gevangenis wegens drugsdelicten.

Alle berichten over de zaak.