20 jaar cel en tbs voor voor doodschieten rapper Feis

De rechtbank heeft donderdag Silfano M. (26, foto) veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs wegens doodslag op rapper Faisal “Feis” Mssyeh (32) op 1 januari 2019, en voor poging doodslag op diens iets jongere broer, die zeer zwaar gewond raakte. Dat is hetzelfde als de eis van de officier van justitie.

Nieuwjaarsnacht

In de nieuwjaarsnacht van 2019 heeft M. gericht met een vuurwapen op beide mannen geschoten. M. wordt ook veroordeeld voor poging tot doodslag op een man in een auto, op de Rotterdamse Ring, op 1 december 2018. Voor beide incidenten is de rechtbank niet gebleken van een aanleiding voor het schieten. M. is ook veroordeeld voor het tweemaal voorhanden hebben van een vuurwapen.

Tbs

De duur van de tbs door de zwaarte van de delicten waarvoor de maatregel wordt opgelegd. Het is niet aan een maximum gebonden en kan daardoor langer duren dan 4 jaar. De rechtbank heeft de tbs opgelegd ondanks dat de verdachte heeft geweigerd om mee te werken aan onderzoek naar zijn geestvermogens. De rechtbank heeft vastgesteld dat de man onder andere lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank concludeert dit op grond van de resultaten van het onderzoek door het Pieter Baan Centrum en de toelichting daarop tijdens de behandeling van de strafzaak van de psychiater en de psycholoog die het rapport over de man hebben opgesteld.

Het vonnis.