20 jaar cel voor moord Heidy Goedhart

De 40-jarige Wim S. is in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op zijn vrouw Heidy Goedhart (foto). De vrouw werd in december 2010 zwaargewond gevonden in de tuin van haar woning in Kaatsheuvel. Ze overleed ter plekke. Het Openbaar Ministerie had 18 jaar cel geëist

Eerder had de rechtbank Wim S. al veroordeeld tot 18 jaar cel.

S. werd in maart 2011, enkele maanden na de moord dus, aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Goedhart, moeder van hun twee jonge kinderen.

Undercover

Gaande het politieonderzoek werd echter duidelijk dat er geen rechtstreeks en direct bewijs was dat de link kon leggen tussen verdachte en de moord. S. werd daarop uit voorlopige hechtenis ontslagen. In een poging de zaak rond te krijgen zette het OM een undercover agent in. Aan deze persoon legde de verdachte in 2014 een bekennende verklaring af. Als gevolg daarvan werd Wim S. opnieuw aangehouden. S. zei tegen de undercover agent: 

‘Ik heb Heidy die nacht in de tuin opgewacht. Toen ze thuiskwam, heb ik haar met een baksteen geslagen en toen ze op de grond lag, gewurgd. In huis heb ik daarna een inbraak in scène gezet en 112 gebeld.’

Gedwongen

Volgens Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van S. in hoger beroep, werd zijn cliënt min of meer gedwongen door de undercover agenten om zijn bekentenis af te leggen. S. hoopte zo een felbegeerde baan te kunnen krijgen. Volgens de advocaat hebben de undercovers ook onvoldoende verslag gedaan. Het hof ging hier niet in mee en vonniste 2 jaar meer dan de strafeis van het Openbaar Ministerie.

Applaus

De nabestaanden van Goedhart op de publieke tribune applaudisseerden na de uitspraak. Wim S. was niet bij de uitspraak aanwezig.