21-jarige man opgepakt voor liquidatie Henk Baum

In het onderzoek naar de moord op de 51-jarige Henk Baum (foto) uit Nistelrode is vrijdag jl een 21-jarige man aangehouden, zo heeft de politie maandag bekend gemaakt. De verdachte is in zijn cel in de gevangenis van Middelburg aangehouden. De man wordt ook verdacht van enkele autodiefstallen en brandstichtingen. 

De liquidatieverdachte zou ook betrokken zijn bij het gooien van een handgranaat. Op 29 september werd door de voordeur van een woning aan de Keldermansstraat in Eindhoven een handgranaat gegooid. Het leidde tot een grote explosie. De bewoners waren thuis, maar bleven ongedeerd. De verdachte werd op 6 oktober aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de autodiefstallen en brandstichtingen.

Porsche Panamera

Autosloper Henk Baum werd op 22 maart van dit jaar dood gevonden in zijn Porsche Panamera. De auto stond langs de rijksweg in Schaijk. In de buurt van de plek waar de auto met het slachtoffer werd gevonden trof de politie een donkere Ford Fiësta aan. Er was geprobeerd de auto in brand te steken. De Ford was ook op beelden te zien waaruit bleek dat Baum werd gevolgd.

Niet afgerond

Baum was een bekende van de politie.  Het rechercheteam gaat ervan uit dat hij in opdracht is geliquideerd. De zaak is met de arrestatie van de 21-jarige verdachte volgens de politie nog niet afgerond. De recherche sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.