300 kilo coke op verkeerd adres in Merksem

De Belgische politie heeft drie verdachten opgepakt nadat in Merksem een container met 300 kilo cocaïne op een verkeerd adres werd afgeleverd. De vrachtwagenchauffeur vergiste zich in het huisnummer. De buren die de container kregen bezorgd, belden de politie.

Fouad Y.

De eerste arrestatie dateert al van november. Een container met auto-onderdelen werd op een verkeerd adres op de Bredabaan in Merksem (een district in Antwerpen) afgeleverd. De container was bestemd voor Fouad Y. die enkele huizen verderop in een kleine loods een autogarage uitbaat.

300 kilo coke

Nadat de politie erbij werd gehaald, gaf Fouad Y. toe dat het niet de eerste keer was dat de chauffeur zich van adres vergiste. De agenten vonden dat een vreemde verklaring en gaven de informatie door aan de federale gerechtelijke politie. Die nam de container in beslag en trof in de wanden 300 kilo cocaïne aan. Fouad Y. werd gearresteerd. Afgelopen dinsdag werden nog twee verdachten opgepakt. Zij verschenen vrijdag voor de rechter. Hun advocaten vroegen uitstel om het dossier te bestuderen.

Drugscafés Borgerhout

Volgens Het Laatste Nieuws is er mogelijk een link tussen deze bende en de beruchte familie D., die cocaïne verkocht vanuit vier cafés op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De familie D. kocht mogelijk de cocaïne bij het drietal dat voor de container werd opgepakt.

Acht verdachten opgepakt

In het dossier van de drugscafés zijn ondertussen acht verdachten opgepakt. Afgelopen maandag werden vier handlangers opgepakt en werd een aantal beruchte cafés doorzocht waar 7 kilo coke werd aangetroffen. Vier van de verdachten verschenen zaterdag voor de rechter. Hun voorarrest is met een maand verlengd. Het gaat om de uitbaters van de drugscafés en een klant die wel eens op de uitkijk stond. De vier andere verdachten, waaronder Mustapha D. en zijn zoon Mostapha D., komen maandag voor de rechter.

Abderhakime D.

Kopstuk Abderhakime D. (61) is nog voortvluchtig. De groep rond de Vlaamse drugsbaas wordt verdacht van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. D. moet de Belgische schatkist nog 2,2 miljoen euro betalen vanwege een veroordeling voor cocaïnehandel in 2004.