35 kilo wiet gevonden bij invallen Grass Company

Bij de inval van 21 mei in het Tilburgse magazijn van de coffeeshopketen The Grass Company is ruim 35 kilo wiet en hasj gevonden. De inval is er een in een reeks acties tegen het Brabantse coffeeshopketen, waarmee de politie probeert aan te tonen dat The Grass Company een criminele organisatie is. De eigenaar stelt dat het volstrekt normaal is dat een coffeeshop een voorraad wiet heeft.

Het onderzoek van het OM naar het keten, met twee vestigingen in Tilburg en twee in Den Bosch, is nu zo’n vier jaar bezig. Vorig jaar werd bij tientallen panden binnengevallen. De oprichter werd kort daarop in Thailand opgepakt. Hij wordt onder meer verdacht van witwassen.

De zaak tegen de verdachten laat nog op zich wachten. Maar volgens het OM begint de zaak langzaam vorm te krijgen. ‘Dit is een onderzoek van de lange adem, maar we krijgen de financiële lijntjes ondertussen aardig in beeld’, aldus een woordvoerder van het OM tegen het Brabants Dagblad.

‘Waanzinnig veel’ drugs

De 35 kilo wiet presenteert het OM als een enorme vangst. ‘Waanzinnig veel’, aldus de woordvoerder. De wiet en hasj werden gevonden in een verborgen ruimte die alleen via een ‘James Bond-achtige constructie’ te bereiken was.

Volgens The Grass Company is er niets bijzonders aan de vondst van de politie. De drugs wordt goed verborgen, omdat anders het risico groot is dat het gestolen wordt, aldus de eigenaar tegen de krant. En voor vier coffeeshops moet je een flinke voorraad hebben, stelt de coffeeshop.

In de gemiddelde coffeeshop wordt gemiddeld ongeveer een kilo wiet verkocht. Een coffeeshop mag echter een kleine voorraad, van maximaal 500 gram wiet hebben.