427 kilo cocaïne in busje leidt naar 19 vuurwapens in Bredase shishalounge (UPDATE)

De politie heeft zaterdagavond 350 kilo cocaïne aangetroffen in een busje dat wegreed bij een shishalounge aan de Dijklaan in Breda, later bleek het om 427 kilo te gaan. Bij een inval in de horecagelegenheid werden vervolgens negentien handvuurwapens gevonden. Er zijn twee verdachten van 38 en 44 opgepakt.

Achtervolging

Surveillerende agenten zagen om 19.45 een busje met twee mannen wegrijden bij de shishalounge. De bestuurder kreeg een stopteken maar reageerde daar niet op. Daarop werd de achtervolging ingezet door het centrum van Breda.

Geblokkeerd

Uiteindelijk werd de doorgang van het busje geblokkeerd op de kruising Haagdijk met de Fellenoordstraat. De bestuurder wilde nog vluchten maar gaf zich volgens de politie snel over. Terwijl deze 38-jarige man uit Teteringen en zijn 44-jarige passagier zonder vaste woon- of verblijfplaats naar het politiebureau werden gebracht, werd het busje onderzocht. Daar bleek cocaïne in te zitten.

Inval

Een arrestatieteam deed vervolgens een inval in de shishalounge. Binnen werden negentien handvuurwapens aangetroffen. Het onderzoek naar de herkomst van de drugs en de wapens loopt.