4 jaar cel voor voormalig lijfwacht Henk Kuipers

De 51-jarige Ayhan B. (foto) uit Zwolle is door de rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel. De rechtbank acht hem schuldig aan afpersing en mishandeling van meerdere leden van de inmiddels verboden motorclub No Surrender. Het Openbaar Ministerie had 5 jaar geëist.

Bewijs dat B. betrokken was bij onder andere bad standings waar het hard aan toe ging ziet de rechtbank onder andere in afgeluisterde (telefoon)gesprekken en verklaringen van slachtoffers en getuigen, zo meldt RTV Oost. De politie had tijdens het onderzoek naar B. onder andere afluisterapparatuur geplaatst in een clubhuis van No Surrender en in de auto van de verdachte.

Verschillende slachtoffers zouden nog steeds doodsbang zijn. Volgens het OM zou B. de afpersingen en mishandelingen hebben uitgevoerd in opdracht van Henk Kuipers.Tegen Kuipers loopt een aparte zaak voor de rechtbank.

Lijwacht

B. woonde een tijdje in huis bij voormalig captain van No Surrender Henk Kuipers in Emmen en werkte ook als zijn lijfwacht. Later werd B. naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de veiligheid en orde binnen de motorclub.