4 jaar cel voor Wildwest-schietpartij

De 38-jarige Jaouad B. uit Roosendaal is door de rechtbank van Breda veroordeeld tot vier jaar cel. Hij heeft vorig jaar december Younes B. in zijn rug geschoten. Het slachtoffer zou een partij hasj hebben geript van de schutter en diens broer Hicham (30). Ook zou hij hen online hebben getreiterd. 

De rechtbank sprak Hicham B. vrij van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij is wel veroordeeld voor mishandeling van Younes B., maar hoeft niet meer de cel, omdat zijn voorarrest langer heeft geduurd dan de nu opgelegde straf. De celstraf voor zijn broer Jaouad is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Hij had bekend de schutter te zijn. ‘Ja, dat was ik. Ik was geknakt die dag’, vertelde hij de rechter tijdens de inhoudelijke zitting van de zaak. Hij gaf toe dat hij een vuurwapen in de auto had. ‘Heb ik er zelf in gelegd, had ik geleend. Uit wanhoop gedaan, om mezelf en mijn gezin te verdedigen.’ Hij betuigde, net als zijn broer, spijt tijdens de rechtszitting.

Wildwest-tafereel

Het Wildwest-tafereel begon in de namiddag van 5 december 2017 op de Diamantdijk in Roosendaal. De broers Hicham en Jaouad zouden vanuit hun auto Younes B. hebben beschoten die in een bestelbus zat. Het gewonde slachtoffer reed daarop met grote snelheid weg, achtervolgd door de broers en mogelijk nog een andere auto.

‘Vuile ripper’

Tijdens de achtervolging, inmiddels was ook politieauto betrokken, werd opnieuw geschoten. Uiteindelijk strandde het slachtoffer en zijn achtervolgers bij  het politiebureau in de Nieuwstraat in Roosendaal. Daar ging verdachte Hicham de gewonde Younes te lijf. Verschillende agenten moesten er aan te pas komen om de twee uit elkaar te halen. Een van de politiemannen hoorde daarbij dat Hicham riep dat Younes een vuile ripper was.

Wraak

Het huis van Hicham in Roosendaal werd op 18 februari van dit jaar beschoten, vermoedelijk als wraakactie voor de schietpartij op 5 december 2017. Hicham was toen net uit voorarrest voor de schietpartij waarbij Younes B. gewond raakte. Younes B. werd twee maanden later opgepakt voor betrokkenheid bij de beschieting van het huis van Hicham.Hij moet daarvoor nog voor de rechter komen.