4e man opgepakt voor cocaïne Oosterhout

Nadat er in januari van dit jaar al 3 verdachten waren opgepakt bij een recyclebedrijf in Oosterhout voor de vondst van 55 kilo coke, is nu ook een 4e man opgepakt. Het gaat om een 57-jarige man uit Breda. De eerder opgepakte verdachten komen uit Ridderkerk, de Dominicaanse Republiek en ook uit Breda. 

Maandagavond 8 januari viel een arrestatieteam binnen bij het papierverwerkingsbedrijf. Daarbij werd onder andere met een pantservoertuig het toegangshek geramd.

Constructiebalken

Bij het bedrijf was eerder die dag een container uit Ecuador afgeleverd. Deze was ingeklaard in de haven van Antwerpen. Bij de controle van de container in de Belgische havenstad werd in de constructiebalken cocaïne gevonden. Nadat de drugs waren verwijderd, werd de container met een klein monster gecontroleerd afgeleverd bij het bedrijf in Oosterhout.

Op het moment dat de politie op het terrein binnenviel, waren twee mannen bezig de container open te krijgen; één van hen wist te ontkomen. Twee andere mannen wachtten in een auto bij de ingang van het terrein.

Tweede container

De 57-jarige man uit Breda die deze werd aangehouden, wordt ervan verdacht vanuit het recyclebedrijf de container met 55 kilo te hebben geïmporteerd. Zeer vermoedelijk stond hij over de aankomst van de container in nauw contact met één van de drie eerder gearresteerde mannen. De man wordt ook verdacht van de invoer van een tweede container met houtbriketten, waarin de Belgische douane 38 kilo cocaïne ontdekte. Dat was enkele dagen na de ontdekking van de eerste container. Deze tweede container is in Antwerpen achtergebleven, maar was ook door de verdachte voor het recyclingbedrijf besteld.

Aanvankelijk zou er 40 kilo cocaïne zijn gevonden bij de eerste zending. Vandaag maakte het OM bekend dat het om 55 kilo gaat.