6 jaar geëist tegen Danny K. in hoger beroep

In het hoger beroep in de zaak Andes heeft het Openbaar Ministerie zes jaar cel geëist tegen Danny K. Het OM vindt dat K. leiding heeft gegeven aan een criminele organisatie, mensen heeft bedreigd en ruim vijf miljoen euro heeft witgewassen. Door de rechtbank was K. eerder veroordeeld tot 4,5 jaar cel. 

Ook tegen de vriendin en ex-vriendinnen van Danny K. eiste het Openbaar Ministerie onvoorwaardelijke gevangenisstraffen.

Angela van H.

Tegen Angela van H., de huidige vriendin van Danny K., werd twaalf  maanden cel geëist. Zij werd door de rechtbank veroordeeld tot zeven maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Twee ex-vriendinnen hoorden in hoger beroep 24 maanden en negen maanden eisen. Allen worden verdacht van witwassen. In de kern komt het verwijt van het OM aan hen er op neer dat zij hebben geprofiteerd van gelden die K. door misdrijven had verkregen. K. onderhield zijn exen en huidige partner door bijvoorbeeld de huur te betalen, auto’s voor ze te regelen en dure vakanties te betalen. ‘Witwassen tast het financiële en economische verkeer aan en vormt zo een bedreiging voor de maatschappelijke orde’, aldus de advocaat-generaal.

Dick Vrij

Een andere verdachte in de Andes-zaak was Dick Vrij, die Willem Holleeder op een terras een gebroken kaak heeft geslagen. Hij kreeg voor dit feit van de rechtbank drie jaar cel. Vrij heeft zijn beroep echter ingetrokken en maakt om die reden geen deel meer uit van de zaak in hoger beroep.

Willem Holleeder

Ook Willem Holleeder was verdachte in de Andes-zaak, wegens de bedreiging van Peter R. de Vries. Die zaak werd echter afgesplitst. Holleeder werd veroordeeld voor de bedreiging van De Vries veroordeeld tot vier maanden cel.