A2-verdachte: ‘Wist niet dat journalist Van den Heuvel daar reed’

De man die afgelopen donderdag werd aangehouden op de A2, omdat hij het voorzien zou hebben op misdaadjournalist John van den Heuvel, stelt dat hij niet wist dat De Telegraaf-verslaggever in zijn buurt was.

Onderzoek

Zijn advocaat Veerle Hammerstein heeft hierover zaterdagmiddag namens haar cliënt een verklaring uitgebracht. Daarin vraagt zij om het onderzoek af te wachten, voordat conclusies over hem worden getrokken, omdat tot nu toe niet is uitgesloten dat het incident op een misverstand berust.

Werk

De raadsvrouw stelt dat haar cliënt vanaf het begin heeft verklaard dat hij van zijn werk kwam. ‘Op enig moment reed hij op de A2 te hard, en ook misschien te dicht op de auto’s waarvan hij niet wist dat dit de journalist John van den Heuvel en de omringende beveiliging betrof.’

Gestopt

De advocaat van de man geeft aan dat hij na een stopteken van de politie meteen is gestopt en heeft meegewerkt aan het onderzoek. ‘In zijn auto zijn geen strafbare goederen aangetroffen.’

Hammerstein meldt dat de verklaring van haar cliënt op dit moment wordt gecontroleerd en dat er onderzoek wordt gedaan naar de overige omstandigheden die voor de politie aanleiding waren om van een dreiging uit te gaan.

Het was overigens de onderzoeksrechter die vrijdag besloot dat de man nog zeker drie dagen in de cel moet blijven op verdenking van het voorbereiden van ‘een ernstig misdrijf’.

Hieronder de Tweet met de complete verklaring van advocaat Hammerstein.

https://twitter.com/VHHammerstein/status/1479792979409833987?s=20