‘Aan stukken gesneden Brabander was politie-informant’

De 51-jarige Freddy Janssen uit Valkenswaard die in 2015 in stukken werd gesneden en in een rivier gedumpt zou een politie-informant zijn geweest. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Janssen werd in mei 2015 dood aangetroffen met een fatale schotwond in zijn hoofd.

No Surrender

Onderzoek wees uit dat hij zelfmoord had gepleegd, hij had een inschotwond in zijn verhemelte.

Freddy Janssen was een voormalig No Surender-lid. De in een wapenzaak veroordeelde Brabander Jan B. (foto) is in hoger beroep vrijgesproken van het wegmaken van zijn lichaam. Met B. had Janssen als laatste contact. Jan. B. heeft ontkend te maken te hebben met Janssens’ dood. De twee zouden samen in een bos gaan proefschieten met een vuurwapen. In een onbewaakt ogenblik beroofde Janssen zichzelf daar van het leven, zegt B., en dat was ook de conclusie van de politie. B. zegt direct te zijn weggereden. Hij ontkende te maken hebben gehad met het verbergen van lichaamsdelen in kooien die in het Markkanaal bij Oosterhout werden gedumpt.

Onprofessioneel

Nu zeggen bronnen binnen het Team Criminele Inlichtingen tegen het AD dat Janssen is vermoord door criminelen omdat hij informant van de TCI zou zijn geweest. De politie begint nu een nieuw intern onderzoek naar de zaak.

Politiemedewerkers zouden zijn gestopt met het runnen van Freddy Janssen omdat hij te onberekenbaar was. En ze waren bang dat hij ontmaskerd zou worden. De leiding van de TCI liet echter na verloop van tijd andere agenten van het team de samenwerking weer oppakken. Niet veel later werd Janssen dood gevonden.

De bronnen van het AD vinden dat er onprofessioneel met de informant is omgesprongen.