Aangifte tegen officier om verband met Janus

De advocaat van een 66-jarige Rotterdammer heeft aangifte gedaan tegen de Bossche officier van justitie Stephanie Massier omdat die lasterlijke informatie over hem zou hebben doorgespeeld aan een journalist van het Eindhovens Dagblad. Ze zou ten onrechte hebben doorgegeven dat de man de rechterhand van drugsbaron Janus van W. zou zijn.

Janus

Op 13 maart publiceerde het Eindhovens Dagblad een bericht met als strekking dat de Rotterdammer verdachte zou zijn in een vermoedelijke witwas-zaak van miljoenen via het bedrijf Salvador Stables te Valkenswaard. De krant schreef ook dat de 66-jarige Rotterdammer de rechterhand zou zijn (geweest) van de in een grote drugszaak veroordeelde Eindhovenaar Janus van W..

Onjuist

Volgens advocaat Bert de Rooij komt in de dossiers over Janus van W. de Rotterdammer helemaal niet voor. Hij heeft Van W. slechts twee keer ontmoet. De Rotterdammer had wel een kort zakelijk contact gehad met de zoon van Van W..

Volgens advocaat De Rooij is de bewuste informatie over zijn cliënt aan de betrokken journalist ingegeven door de officier van justitie Massier. Dat zou de journalist aan hem hebben verteld.

De Rooij heeft nu aangifte van laster en smaad gedaan omdat de doorgegeven informatie onjuist is, niet te onderbouwen en een gesuggereerd verband met drugsbaron Van W. zijn cliënt schade berokkent.

Zie ook:

Advocaat: ‘Janus gaat zich niet melden’

Janus van W: een ton coke per week