Aanhouding in moordzaak Van der Linde

In de gemeente Rucphen is donderdagmiddag een 43-jarige verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij doodschieten van de 60-jarige Peter van der Linde op de Lunetstraat in Breda, op 6 januari.

Auto’s

De politie kreeg om 23.22 een melding van een buurtbewoner die schoten had gehoord. Van der Linde lag op het fietspad, net voorbij een bushalte, op straat. Reanimatie mocht niet meer baten.  Na een item in het programma Opsporing Verzocht kwamen 15 tips binnen, onder meer over de contacten van het slachtoffer en over bepaalde auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.

Van der Linde stond vlak voor de moord een sigaret te roken bij café ’t Hoekske waar hij een feestje bijwoonde. Een wederzijdse vriend van de Brabantse collega-autohandelaar Klaas Otto en Peter van der Linde was die avond samen met hem in het café. Hij was getuige in de zaak en deed overigens ook aangifte tegen Otto wegens bedreiging.

Meer aanhoudingen

Tijdens het rechercheonderzoek kwam een 43-jarige verdachte uit Sprundel in beeld. Hij is donderdagmorgen met toestemming van de officier van justitie aangehouden. De woning waarin hij verbleef, wordt onder leiding de rechter-commissaris doorzocht.

De politie houdt rekening met nog meer aanhoudingen.