Aanhouding moord Scheepvaartmuseum was toeval

De verdachte die begin deze maand is opgepakt voor de liquidatie in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum in 2013, was eerst verdachte in een onderzoek naar het witwassen van crimineel geld. Daarna bleek hij ook verdacht te zijn van het doodschieten van Souhail Laachir (26). Dat meldt Het Parool.

De verdachte is volgens de krant de 33-jarige Antiliaan Suraillie I. De recherche zocht hem al een tijdje, maar kon hem niet vinden. Hij zou naar het buitenland zijn gevlucht, maar volgens Het Parool hield I. zich al weer een tijdje in Amsterdam op. Hij werd begin deze maand per toeval opgepakt in het witwasonderzoek.

I. maakt waarschijnlijk deel uit van de groep rond Gwenette Martha, die in mei 2014 werd geliquideerd. Leden van die groep waren in de nacht van 25 op 26 mei 2013 op een dancefeest in het Scheepvaartmuseum. Daar waren ook vrienden van Benaouf A., die doelwit was van aanslag in de Staatsliedenbuurt in 2012, waarbij twee mannen om het leven kwamen. Laachir, die die avond werd doodgeschoten, zou een goede bekende zijn van Benaouf A.