Arrestatie in moordzaak Scheepvaartmuseum

Op dinsdag 1 december heeft de Amsterdamse politie een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van de 26-jarige Amsterdammer Suhail Laachir op zaterdag 25 mei 2013 in tijdens een dancefeest in Amsterdam.

Scheepvaartmuseum

Laachir werd tijdens het feest in het Amsterdamse in het Scheepvaartmuseum rond 01.30 uur doodgeschoten. Het Openbaar Ministerie meldt dat de verdachte in Amsterdam is aangehouden voor een ander strafbaar feit maar dat hij nu vastzit voor betrokkenheid bij de liquidatie op 25 mei 2013. Tot vrijdag zat de verdachte in beperkingen en mocht hij alleen contact hebben met zijn advocaat. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft op 14 december 2015 zijn voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

Martha

Deze moord past in de liquidatiereeks rond de moorden in de Staatsliedenbuurt van december 2012. Vlak na de schietpartij buiten het Scheepvaartmuseum werd Eneas Lomp opgepakt met een wapen op zak. De politie vermoedde dat hij bij de groep hoorde die Laachir doodschoot. Lomp is in november van dit jaar doodgeschoten in Krommenie. Slachtoffer Soumail Laachir was een goede bekende van Benaouf A., het beoogde doelwit in de Staatsliedenbuurt, die overleefde. De daders van de moord op Laachir worden vermoed in de groep rond Gwenette Martha, die in 2014 werd doodgeschoten.

Alle berichten over de zaak.