Aanhouding in moordzaak krantenbezorgster

De politie heeft op vrijdagvond in Rotterdam een 29-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het doodsteken van de 51-jarige krantenbezorgster Anita van Dijk op de Pasteursingel in Rotterdam op 13 mei.

Geen nadere informatie

De vrouw raakte bij het steekincident zwaargewond en overleed een week later aan haar verwondingen. De politie heeft geen nadere informatie over de aard van de verdenkingen en het bewijs vrijgegeven en zegt dat het onderzoek nog voortgaat.

dakgoten

Een rechercheteam van 20 mensen heeft sindsdien onderzoek gedaan. In Rotterdam West en Schiedam Oost werd uitgebreid buurtonderzoek en passantenonderzoek gedaan en werden flyers en posters in meerdere talen verspreid. Het water van de Pasteursingel werd door duikers doorzocht en met hulp van de brandweer werd ook op platte daken en in dakgoten gezocht naar eventuele sporen. De hoofdofficier van Justitie van Rotterdam loofde een beloning uit van 10.000 euro voor informatie die tot de aanhouding van de dader leidde.