Aanhouding moordzaak Meppel na dna-match

De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Meppel aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op de 88-jarige Jannie de Kruijs-Deen in 2009. De man werd in september gearresteerd vanwege de mishandeling van twee agenten, hij moest zijn dna afstaan. Daarop bleek dat zijn dna overeenkwam met het dna-spoor dat in de moordzaak is gevonden.

De 88-jarige vrouw werd vermoord in een verzorgingstehuis in Meppel. In december meldde het Openbaar Ministerie al dat er een dna-match was in de zaak. Het onderzoek is toen heropend om de voorbereidingen voor de aanhouding te treffen.

Het OM deed in 2010 al eens een grootschalig dna-onderzoek naar aanleiding van de moordzaak. Toen werden 349 mannen geselecteerd die op vrijwillige basis konden meedoen aan het onderzoek. De verdachte werd destijds ook uitgenodigd om zijn dna af te staan, maar heeft dat geweigerd. In 2011 werd het onderzoek gesloten.

De verdachte wordt dinsdag gehoord. Vrijdag zal hij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte heeft beperkingen opgelegd gekegen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Wat er zich precies heeft afgespeeld op 16 juni 2009 is nog onduidelijk.

{youtube}Vx0DrmJiuNg{/youtube}