Aanhoudingen voor diefstal liquidatieauto’s

In het onderzoek naar de moord op Mehmet Kilicsoy in Beuningen zegt de politie zaterdag op 23 en 24 februari drie verdachten te hebben aangehouden. Ze worden niet verdacht van de schietpartij, alleen van het stelen van de auto’s die gebruikt zijn. Het gaat om drie verdachten uit Den Haag, twee mannen en een vrouw. In december waren er ook al invallen door de politie in het onderzoek.

Transporter

In Opsporing Verzocht vroeg het onderzoeksteam afgelopen dinsdag aandacht voor de zaak. In de uitzending bleek dat alles erop wijst dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is en dat de daders het op iemand anders hadden gemunt. Er werden auto’s getoond en beelden van een man bij een tankstation. De verdachten van de diefstal werden dus al ruim voor de uitzending aangehouden.

Vanaf het begin van het onderzoek kwamen een witte Volkswagen Transporter en een zwarte Renault Megane in beeld. Beide auto’s bleken gestolen te zijn, een in Amsterdam en een in Den Haag. Het onderzoek naar deze auto’s leidde de politie naar een aantal verdachten die vermoedelijk deze auto’s hebben gestolen.

Amsterdam

In december heeft de politie ook al op meerdere plekken panden doorzocht. Mede op basis van de in beslag genomen spullen zijn de verdachten nu aangehouden. Ze zijn verhoord en weer vrijgelaten, maar blijven wel verdachte. Het onderzoek en het verhoor van de aangehouden verdachten heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten voor de schietpartij.

In Opsporing Verzocht liet het onderzoeksteam al weten dat er verschillende sporen naar Amsterdam leiden. Het onderzoek gaat de komende tijd onverminderd door.