Acht arrestaties voor invoer honderden kilo’s cocaïne

Tijdens een speciale actie van het zogenoemde Combiteam Havens zijn dinsdag acht verdachten aangehouden op verdenking van de invoer van honderden kilo’s cocaïne, wapenbezit en niet-ambtelijke corruptie. Dinsdagmiddag werd al bekend dat er meerdere personen waren aangehouden bij een douane-actie aan de Bolnesserkade in Rotterdam.

(Beeld: JBMedia)

De aangehouden verdachten zijn vier Rotterdammers van 23, 27, 30 en 55 jaar, een 27-jarige Ridderkerker, een 33-jarige man uit de gemeente Moerdijk en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Daarnaast is een 25-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden.

Tijdens huiszoekingen zijn op verschillende adressen naast gegevensdragers, drugs en contant geld ook verschillende wapens in beslag genomen.

Volledige beperkingen

De verdachten zitten in volledige beperkingen. Alle acht verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft bepaald dat ze ook de komende twee weken in de cel blijven. Omwille van het lopende onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

Het Combiteam Havens, een samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde misdaad die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.