Politie schiet verdachte dood bij achtervolging (UPDATE7)

De politie Amsterdam zegt in Roosteren (Limburg) een verdachte te hebben doodgeschoten na een achtervolging. Er zijn in Limburg meerdere verdachten aangehouden in een onderzoek naar een verijdelde ontsnapping van een liquidatieverdachte. Zie verdere update in dit bericht.

BMW

Aan het einde van woensdagmiddag zijn meerdere arrestatieteams met een actie bezig. Onder meer langs de A2 bij Roosteren en Maarheeze.

De politie zocht om 17.13 naar twee mannen:

Verschillende arrestatieteams en twee helikopters zijn woensdagmiddag sinds 16.00 bezig met een actie in het Brabantse Maarheeze. Volgens de politie gaat het om een lopend onderzoek van de regionale recherche Amsterdam, onder leiding van het Amsterdams parket. De acties zijn op meerdere plaatsen in Noord-Limburg en Nood-Brabant.

De arrestatieteams hebben gezocht in een bos bij Maarheeze.

Vaststaat dat er een achtervolging is geweest die eindigde op de Koenraadtweg in Maarheeze. Een blauwe BMW is de berm ingereden. Omstanders zeiden tegen Omroep Brabant dat er één verdachte is gearresteerd. Politie heeft de weg afgezet. De politie zette alle middelen in voor een zoekactie met onder meer twee helikopters.

A2

De Limburger meldt een actie in de Brugstraat in Roosteren. Die straat is afgezet in verband met een actie van de Amsterdamse politie. Er is in Roosteren een verdachte aangehouden. Ook de Maaseikerweg afgesloten in de richting van Roosteren en de afrit van de A2 bij Roosteren is dicht in de richting Susteren. Verder is bij Sint Joost is een onderzoek gaande met veel agenten ter plaatse zijn.

Getuigen sprake van een wilde achtervolging waarbij zeer hard is gereden. Er was een BMW met blauw zwaailicht bij betrokken, waarschijnlijk een auto van een arrestatieteam.

Zowel Roosteren als Maarheeze liggen pal aan de A2.