Politie: ontsnapping met helikopter verijdeld (UPDATE4)

De politie zegt een ontsnapping uit de penitentiaire inrichting in Roermond te hebben verijdeld. In die inrichting zit een verdachte van liquidaties in Amsterdam vast. Bij de actie is een verdachte doodgeschoten en zijn drie mensen aangehouden. Er zijn nog personen voortvluchtig.

Helikopter

De politie heeft alleen een korte verklaring uitgegeven. De verdachten zitten in alle beperkingen en mogen geen contact met de buitenwereld hebben.

Volgens de politie was het de bedoeling dat een aantal mensen een helikopter zou kapen. Dat is door een arrestatieteam voorkomen, aldus de politie. De recherche in Amsterdam kreeg vooraf informatie over de plannen.

Er zijn geruchten dat een hoofdrolspeler uit de Mocro-oorlog – Benaouf A. – in Roermond is gedetineerd. Hij is veroordeeld voor aansturen van een liquidatie in Antwerpen in 2012.

Zoekacties

Tijdens de achtervolging, die met hoge snelheden gepaard ging, is door een van de verdachten mogelijk een automatisch geweer naar buiten gegooid.

Om 20.00 waren nog zoekacties van de politie gaande in de omgeving van Roosteren. Er is een onbekend aantal mensen voortvluchtig. Ook deze verdachten zijn bij politie en justitie bekend vanwege hun relatie met de Amsterdamse liquidatiewereld. Hun identiteit is bij de politie bekend.

Er zijn diverse goederen aangetroffen die behulpzaam zouden kunnen zijn bij de ontsnappingspoging of om hun vlucht mogelijk te maken.