Advocaat Badr Hari legt verdediging neer

Bénédicte Ficq heeft de verdediging van kickbokser Badr Hari neergelegd. Zij bevestigde dat zaterdagavond tegen Crimesite. Ze wil verder geen enkel commentaar geven. Eerder zaterdagavond meldde De Telegraaf dat Badr Hari haar mogelijk heeft misleid.

Vechtsportgala

De krant meldt op de website dat Hari, in tegenstelling tot wat Ficq vrijdag tegenover het gerechtshof had bepleit, dit weekend niet in Marokko aan een prestigieus vechtsportgala deelneemt. Ficq zette dat als argument in om Hari niet in voorlopige hechtenis te plaatsen. Zij en haar collega Christian Flokstra hielden vrijdag een meer dan vijf uur durend, gloedvol, betoog waarin zij het hof clementie vroegen voor Hari en ook vrijspraak vroegen voor enkele mishandelingszaken waarvoor hij terechtstaat.

35.000 mensen

De Telegraaf schrijft dat Hari dit weekeinde helemaal niet meedoet aan het kickbokstoernooi. De organisatie van het toernooi zou hebben laten weten dat Badr Hari verstek laat gaan. Badr Hari heeft dat ook via Instagram laten weten. Ficq had het gerechtshof verteld dat 35.000 mensen bij het optreden van Badr Hari werden verwacht. Het gerechtshof liet Hari op vrije voeten.

Brief

Het OM wilde Badr Hari gevangen laten zetten omdat er vluchtgevaar zou zijn. Badr Hari woont momenteel in Marokko. Bénédicte Ficq heeft tegen De Telegraaf gezegd het gerechtshof per brief over haar beslissing te zullen informeren.