Advocaat Hiddema staakt verdediging

Strafrechtadvocaat Theo Hiddema heeft maandag tijdens een zaak voor het gerechtshof in Leeuwarden geweigerd zijn cliënt verder te verdedigen. Dat meldt De Stentor. De rechtszaak tegen de van poging tot doodslag verdachte B. (43) was al begonnen toen Hiddema opstond en de verdediging staakte.

‘Ik  moet u  mijn excuses aanbieden, ik kan de verdediging niet op me nemen’, zei advocaat Theo Hiddema volgens De Stentor, toen de rechtszaak net begonnen was.

Zijn cliënt zou vrijspraak willen in deze zaak, maar volgens Hiddema ‘ schieten de vermogens hem tekort om dat op de door hem gewenste wijze te bewerkstelligen’. B. wordt verdacht van poging tot doodslag op een plaatsgenoot in Zwolle in 2012.

Het slachtoffer liep bij een vechtpartij een steekwond op in zijn rug. Tevens had die persoon schade aan de milt en een klaplong, zo meldt De Stentor. B. werd eerder veroordeeld tot drie jaar celstraf door de rechtbank in Zwolle. De zaak diende nu in hoger beroep. B. moet op zoek naar een nieuwe advocaat.