Advocaat: ‘onzinnig’ verhaal over Holleeder (UPDATE)

Het verdenking van politie en justitie dat Holleeder vanuit de EBI, waar hij in alle beperkingen vast zit op verdenking van onderwereldmoorden, contact heeft met de buitenwereld is ‘onzinnig’, aldus zijn advocaat Stijn Franken. 

‘Raadsel’

De Telegraaf schreef deze week: ‘een raadsel is hoe Willem Holleeder kans ziet nog altijd contact te leggen met de buitenwereld en opdrachten geeft’. De krant suggereerde ook dat onderzocht wordt of Franken daar een rol in speelde. Tegenover De Telegraaf heeft Franken ontkend beroepsregels te hebben overschreden of inhoudelijke berichten te hebben doorgespeeld.

Onzinnig

Franken zegt er in ieder geval niet over te zijn gehoord. Hij wil verder niet inhoudelijk op de kwestie reageren. ‘Ik wil er drie dingen over kwijt’, zegt Franken tegen Crimesite over de verdenking van justitie dat hij de beperking heeft geschonden, ‘onzinnig, lachwekkend en triest.’ Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel zegt desgevraagd dat hij achter het verhaal blijft staan en dat het onderzoeksteam van de politie de rol van Franken wel degelijk heeft onderzocht.