‘Advocaat verdacht van witwassen’

Een Haagse advocaat die sinds februari in het huis van bewaring zit is verdachte van witwassen. Dat heeft het ANP gemeld. Het is een witwasonderzoek van het Openbaar Ministerie in Den Haag.

Otto

Jan Piet van R. zou hebben gebankierd voor een malafide zorgstichting en hij zou verdachte transacties niet hebben gemeld. Van R. was aangehouden op verdenking van beïnvloeding van getuigen in de strafzaak tegen Klaas Otto, oud-president van motorclub No Surrender. Hij zou briefjes van Otto hebben gekregen en naar buiten hebben gesmokkeld. In de Haagse woning van de advocaat waren bovendien een drugslab, drugsgrondstoffen, amfetamines en een tabletteermachine gevonden.

Van R. trad overigens niet op als advocaat voor Otto. Hij had Otto juist ingeschakeld om bij hem clienten aan te brengen.

Vivence

De huidige verdenking komt voort uit onderzoek naar de administratie van Van R. die werd gevonden. Jan Piet van R. speelde een prominente rol bij Zorginstelling Stichting Vivence die verdacht wordt van fraude met zorggeld. Een bestuurder, zijn vriendin, twee toezichthouders en de accountant van de stichting zijn vorig jaar aangehouden. Daarna nam Van R. hun taken over.

De laatste berichten over de zaak Otto:

Aanhouding in moordzaak Van der Linde

Klaas Otto: ‘Ik ben in de val gelokt’

‘Getuige liquidatie deed aangifte tegen Klaas Otto’

Vrouw Klaas Otto aangehouden