Advocaat wil duidelijkheid over erfenis Endstra

Toni van Hees, de advocaat die de erfenis van Willem Endstra moet verdelen, wil op 12 november weten wie aanspraak maakt op een deel van de erfenis. Dat maakte hij woensdag bekend in een advertentie in de krant, meldt Quote. Over het geld dat de vermoorde vastgoedhandelaar nalaat, is grote ruzie ontstaan.

Van Hees roept in de advertentie (zie afbeelding onderaan dit bericht) schuldeisers op om hun vorderingen in te sturen, met specificaties en documenten.

Geen 47 miljoen meer

Na de dood op Endstra werd zijn nalatenschap geschat op ruim 47 miljoen euro. Door de economische crisis zou dat bedrag fors lager uitvallen, volgens advocaat Hans Koets ongeveer de helft, blijkt uit een heruitgave van het boek Stille Willem van Harry Lensink. Ook ligt er nog een claim van het Openbaar Ministerie. Desondanks zouden er nog enkele miljoenen overblijven.

De ruzie over de nalatenschap spitst zich toe op Haico Endstra, de broer van, die ruzie heeft met zijn zus Beatrix over de nalatenschap van hun broer. Haico en Beatrix Endstra waren samen met zus Astrid en Willem Endstra eigenaar van het familiebedrijf, dat door Willem Endstra werd opgezet.

Ook Klaas Hummel ruziet mee

Toen Willem Endstra werd vermoord, ontstond de ruzie. Daarbij werd eerder al eens een hacker ingezet door de zoon van zus Beatrix, om op zoek te gaan naar informatie over de erfenis in systemen van een adviseur die werd ingehuurd door Haico.

Klaas Hummel, de voormalig zakenpartner van Endstra, heeft zich ook gemengd in de strijd. Hij komt op voor Anita Endstra, een van de geliefdes van Willem Endstra en de moeder van een van zijn kinderen. Ook zijn er nog partijen die op grond van criminele activiteiten van Willem Endstra een deel van het vermogen van Endstra eisen, maar daarover staat niets op papier.