Advocatenkantoor Ficq & Partners stapt uit Marengo-proces

Advocatenkantoor Ficq & Partners stapt uit Marengo-proces

De advocaten van het kantoor Ficq & Partners stoppen met het Marengo-proces. De raadsmannen gaan hun drie cliënten in het hoger beroep niet meer bijstaan. Dat bevestigt advocaat Nico Meijering aan het ANP. Hij wil verder niet toelichten waarom het kantoor de verdediging heeft neergelegd.

Kroongetuige

Het advocatenkantoor liet eerder weten geen rechtszaken meer te gaan doen waarin een kroongetuige een rol speelt. In liquidatieproces Marengo verklaarde kroongetuige Nabil B. belastend over zijn medeverdachten, waaronder Mohamed R., die tot 27 jaar gevangenisstraf is veroordeeld, na een levenslange eis. Hij was een van de cliënten van Ficq & Partners Advocaten. Ook twee andere verdachten die door het kantoor werden bijgestaan, kregen celstraffen van 23 jaar en vier maanden en 5,5 jaar.

Hoger beroep

Op 8 april begint het hoger beroep in het Marengo-proces met een pro-formazitting. De zittingen worden gehouden op het Justitieel Complex Schiphol.

Op 27 februari 2024 werden Ridouan Taghi, Saïd Razzouki en Mario R. veroordeeld tot levenslang. Het OM had zes keer levenslang geëist.

Zie ook:

Advocaten dreigend: ‘Zo kan het niet verder’