Advocatenkantoor Moszkowicz failliet

Het advocatenkantoor van Bram Moszkowicz is failliet verklaard. Het is de zoveelste tegenslag voor de voormalige strafpleiter, die begin deze maand zijn persoonlijke bv Chatan al failliet zag gaan. Voornamelijk de belastingschuld van Moszkowicz speelt hem parten.

De fiscus eist ruim 1,7 ton van Chatan, omdat Moszkowicz vrijwel nooit loonbelasting afdroeg. De betalingen van de media-optredens in onder meer RTL Boulevard en de royalty’s van zijn boek liepen via deze bv. Eerder moest Moszkowicz zijn woonhuis en kantoor aan de Herengracht in Amsterdam al verkopen, onder druk van de belastingdienst.

Gordon hielp Moszkowicz

De voormalig advocaat dreigde ook persoonlijk failliet te gaan, maar dat werd voorlopig voorkomen omdat Gordon Moszkowicz financieel hielp.

Ook zijn advocatenkantoor is dus failliet verklaard, meldt De Telegraaf donderdag. Moszkowicz mag zelf sinds 2012 al niet meer als advocaat optreden, onder meer omdat hij hoge rekeningen indiende voor gebrekkig werk en grote sommen contant geld aannam zonder het te melden.